Univerzální kvasinky jsou určeny pro všechny bílé odrůdy révy vinné. Kvasinka s nízkou tvorbou pěny a nízkou tvorbou těkavých kyselin. Vhodné také pro kvašení bez řízené teploty. Kvasinky patří k druhu Saccharomyces cerevisiae.
Dávkování: Obsah balení je určen na 100 l moštu a vyprodukuje optimální množství životaschopných kvasinek.
Návod k použití: Rehydratujte kvasinky v 0,2 l vlažné (max. 35 0C) směsi moštu a vody (1:1). Poté nechejte 20-30 minut bobtnat. Směs kvasinek, která zpravidla lehce zpění, následně za stálého míchání přidejte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi teplou směsí kvasinek a chladným moštem by nemel být více než 8 0C.
Skladování: V suchu a chladnu, dbejte na těsnost balení. Otevřené obaly ihned těsně uzavřete a spotřebujte během 2-3 dnu.
Balení: 10 g ± 5%