Sazečka ŠALOTKA - žlutá

číslo produktu: Saz5
Cena
106
Cena EUR
4,19
Cena zlotý
18,09
Původní cena
0
Ušetříte
0
106,00 Kč / 1kg
4,19 € / 1kg
18,09 zł / 1kg
Skladem
ks
Varianty
Název Množství Kód Cena
Sazečka ŠALOTKA Golden Gourmet- žlutá 1 kg Saz5
106 Kč
Sazečka ŠALOTKA Golden Gourmet- žlutá
Množství 1 kg

Pěstování cibule šalotky je u nás mnohem méně rozšířené než klasické cibule kuchyňské. Že vám nikdy cibule moc nerostla? Zkuste šalotku z předpěstované sadby. Jejím charakteristickým znakem jsou trsy drobných cibulek, které vyrůstají kolem mateřské cibule. Díky tomu při jejím pěstování získáte i větší množství zelené natě.

GOLDEN GOURMET - Sazečku je nutné skladovat na suchém chladném místě. Před výsadbou se doporučuje sazečku cibule namořit proti houbovým chorobám. Půda by měla být propustná, dobře zpracovaná s dostatečnou dávkou živin. Cibule však nesnáší přímé hnojení chlévským hnojem. Sázíme do řádků 25 - 30 cm vzdálených, v řádcích na vzdálenost 10 cm a do hloubky cca 3 cm. Cibule šalotka je nazývána též jako česnek askalonský nebo množilka. Vytváří větší množství drobných cibulek v trsu ("hnízdu"). Chuťově je jemnější než klasická cibule, postrádá typickou palčivou cibulovou chuť, je spíše nasládlá a chutná mírně po česneku. Konzumuje se nejen cibulka, ale i šalotková nať, která připomíná svým vzhledem pažitku. Výhodou šalotky je, že narozdíl od klasické cibule nevyvolává plynatost. Šalotka z jarní výsadby dozrává do konzumní zralosti za 80 – 130 dní, podle klimatických podmínek. Po sklizni je třeba nechat rostliny ještě pár dní na záhonu, aby jim zaschla nať, vysoušení na přímém slunci je ideální. Šalotku neskladujte v uzavřených místnostech, potřebuje vzduch. Šalotku od kuchyňské cibule odlišuje jemnější chuť.  

Šalotka je jemnější než cibule a lépe se skladuje. Můžete ji pěstovat i na balkoně v květináči.
Na rozdíl od kuchyňské cibule roste šalotka v trsech.

Poznámka:
U skladovaného sadbového materiálu je nutno zajistit jeho dobré provětrání rozsypáním a cirkulací vzduchu!

   

Soubory ke stažení