Pšeničná mouka hladká, polosvětlá T650

číslo produktu: 6857
Cena
17
Cena EUR
0,68
Cena zlotý
2,90
Původní cena
0
Ušetříte
0
Skladem
ks
Varianty
Název Množství Kód Cena
Pšeničná mouka hladká, polosvětlá T650 - 6857
17 Kč
Pšeničná mouka hladká, polosvětlá T650
Množství ks 1

TIPY NA PŘÍPRAVU

BORŮVKOVÁ GALETTKA

Suroviny

Těsto

250 g hladké polosvětlé mouky

50 g moučkového cukru

160 g másla

30 – 40 ml vody

špetka soli

kůra z ½ limetky

1 bílek na potření

 

Náplň

250 g tvarohu ve vaničce

700 g borůvek

Šťáva z ½ limetky

1 žloutek

3 lžíce cukru

3 lžíce medu

hrst sekaných mandlí

 

Postup

Ve velké míse smícháme mouku, cukr, sůl a kůru z limetky, přidáme na drobné kousky nakrájené změklé máslo a hněteme jako drobenku. Postupně do hmoty přiléváme vodu a zpracujeme do těsta, to zabalíme do fólie a necháme v lednici alespoň 1 hodinu odpočinout.

Mezitím si připravíme náplň smícháním tvarohu s cukrem, limetkovou šťávou a žloutkem.

Vychladlé těsto rozválíme na tenčí plát o větším průměru a přendáme ho na plech vyložený pečicím papírem. Doprostřed naneseme náplň tak, aby okraje plátu (cca 5 – 7 cm) zůstaly nepotřené. Tvarohovou směs posypeme sekanými mandlemi a borůvkami a zalejeme rozehřátým medem. Volné kraje přehneme dovnitř na borůvkovou směs, lehce přitiskneme a potřeme rozšlehaným bílkem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 – 50 minut.